Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Kokosové košíčky: Ztělesněné blaho

Kokosové košíčky: Ztělesněné blaho
Pekařské a cukrářské umění se stále točí kolem klasických chutí, jako je čokoláda, vanilka nebo jahoda.

Taková tropická chuť, jako je kokos, má ale také něco do sebe a dodá dezertům nádech dokonalé kulinářské elegance. Zatímco dezerty jako „třímlékový dort" (tres leches), kokosové makronky nebo šlehačkové dorty se odjakživa počítají k labužnickému vrcholu, pro mě je ze všech nejlákavější takový roztomilý kokosový košíček.

Je lákavý právě tím, že je jednoduchý a má bohatou, ale přitom jemnou chuť a vlhkou hebce nadýchanou strukturu. Takže když vaše chuťové pohárky už začínají mít po obyčejných košíčcích dlouhou chvíli, zaměstnejte je jejich kokosovými parťáky a uvidíte to blaho!

Dokonalou třešničkou na dortu je jemná kokosová poleva. Já mám košíčky nejradši s opraženými kousíčky kokosu poházenými navrch a moje děti by za nic neměnily pár kapek rozpuštěné čokolády. Kvůli barvě také poházím navrch úžasné sladové kuličky. Děti jsou celé blažené a já s nimi!

 

 

 

Dávka: 12 košíčků

Suroviny:

Na košíčky:

  • 1 šálek hladké mouky
  • 1/3 šálku slazeného mletého kokosu
  • 1 bílek pokojové teploty
  • 1 celé vejce pokojové teploty
  • ½ šálku neslazeného kokosového mléka 
  • ¾ šálek krystalového cukru
  • ½ šálku nesoleného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky soli
  • 1 ¼ lžičky prášku do pečiva

 

Na polevu:

  • 2 ½ šálku moučkového cukru
  • 1 lžička kokosového extraktu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek nesoleného másla pokojové teploty

 

Na ozdobení:

  • 1 šálek opraženého kokosu
  • Rozehřátá čokoláda

 

Postup:

  • V jiné míse smíchejte máslo s cukrem a šlehejte elektrickým šlehačem na střední rychlost až do pěny.
  • Přidejte 1/3 suché směsi střídavě s kokosovým mlékem a zašlehejte do másla, až dokud se všechny suroviny dokonale nespojí.
  • Dávkuje malé množství těsta do formiček. Formičky naplňte asi do ¾ a pečte 18-20 minut, až bude obsah zlatavý a vláčný.
  • Vyndejte z trouby a nechte 10 minut vychladnout.
  • Přemístěte formičky na drátěnou mřížku a nechte úplně vychladnout.
  • Na polevu šlehejte máslo v čisté míse ve stojanovém mixéru na střední rychlost 5 minut.
  • Snižte rychlost na minimum a postupně zašlehávejte cukr, dokud se dokonale nevmíchá.
  • Zvyšte rychlost zpátky na střední hodnotu a vmíchejte extrakty, dokud se všechno dokonale nespojí.
  • Šlehejte ještě několik minut, dokud nebude směs lehká a vzdušná.
  • Na každý košíček nalijte dávku polevy a pokapejte rozpuštěnou čokoládou.
  • Navrch nasypte pár kokosových vloček s barevnými sladovými kuličkami.
  • A můžete servírovat. Dobrou chuť!

Marianna



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.