Ceny se teď zobrazují ve zvolené měně
Ceny se teď zobrazují ve zvolené měně
Posíláme do celého světa
Česky Česky
EUR
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Kokosové košíčky: Ztělesněné blaho

Kokosové košíčky: Ztělesněné blaho
Pekařské a cukrářské umění se stále točí kolem klasických chutí, jako je čokoláda, vanilka nebo jahoda.

Taková tropická chuť, jako je kokos, má ale také něco do sebe a dodá dezertům nádech dokonalé kulinářské elegance. Zatímco dezerty jako „třímlékový dort" (tres leches), kokosové makronky nebo šlehačkové dorty se odjakživa počítají k labužnickému vrcholu, pro mě je ze všech nejlákavější takový roztomilý kokosový košíček.

Je lákavý právě tím, že je jednoduchý a má bohatou, ale přitom jemnou chuť a vlhkou hebce nadýchanou strukturu. Takže když vaše chuťové pohárky už začínají mít po obyčejných košíčcích dlouhou chvíli, zaměstnejte je jejich kokosovými parťáky a uvidíte to blaho!

Dokonalou třešničkou na dortu je jemná kokosová poleva. Já mám košíčky nejradši s opraženými kousíčky kokosu poházenými navrch a moje děti by za nic neměnily pár kapek rozpuštěné čokolády. Kvůli barvě také poházím navrch úžasné sladové kuličky. Děti jsou celé blažené a já s nimi!

 

 

 

Dávka: 12 košíčků

Suroviny:

Na košíčky:

  • 1 šálek hladké mouky
  • 1/3 šálku slazeného mletého kokosu
  • 1 bílek pokojové teploty
  • 1 celé vejce pokojové teploty
  • ½ šálku neslazeného kokosového mléka 
  • ¾ šálek krystalového cukru
  • ½ šálku nesoleného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky soli
  • 1 ¼ lžičky prášku do pečiva

 

Na polevu:

  • 2 ½ šálku moučkového cukru
  • 1 lžička kokosového extraktu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek nesoleného másla pokojové teploty

 

Na ozdobení:

  • 1 šálek opraženého kokosu
  • Rozehřátá čokoláda

 

Postup:

  • V jiné míse smíchejte máslo s cukrem a šlehejte elektrickým šlehačem na střední rychlost až do pěny.
  • Přidejte 1/3 suché směsi střídavě s kokosovým mlékem a zašlehejte do másla, až dokud se všechny suroviny dokonale nespojí.
  • Dávkuje malé množství těsta do formiček. Formičky naplňte asi do ¾ a pečte 18-20 minut, až bude obsah zlatavý a vláčný.
  • Vyndejte z trouby a nechte 10 minut vychladnout.
  • Přemístěte formičky na drátěnou mřížku a nechte úplně vychladnout.
  • Na polevu šlehejte máslo v čisté míse ve stojanovém mixéru na střední rychlost 5 minut.
  • Snižte rychlost na minimum a postupně zašlehávejte cukr, dokud se dokonale nevmíchá.
  • Zvyšte rychlost zpátky na střední hodnotu a vmíchejte extrakty, dokud se všechno dokonale nespojí.
  • Šlehejte ještě několik minut, dokud nebude směs lehká a vzdušná.
  • Na každý košíček nalijte dávku polevy a pokapejte rozpuštěnou čokoládou.
  • Navrch nasypte pár kokosových vloček s barevnými sladovými kuličkami.
  • A můžete servírovat. Dobrou chuť!

Marianna



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.