Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Zelené smoothie: pro zdraví Vaší rodiny

Zelené smoothie: pro zdraví Vaší rodiny
Pít zelené smoothie je ten nejlepší způsob, jak dostat do těla – a do jídelníčku celé rodiny – velké množství zelených druhů zeleniny.

 Děti často zeleninu odmítají a zelené smoothie jim ji snadno nahradí. Je nejen chutné, ale neuvěřitelně zdravé. Je to vynikající snídaně za pochodu a perfektní způsob, jak propašovat zeleninu do jídelníčku dětí i dospělých.

 


 Říká se, že pravidelná konzumace zelených smoothie vám ubere deset let věku a přidá deset let života. Jedna porce obsahuje víc než tři šálky tmavé zelené listové zeleniny, což bohatě stačí pokrýt doporučenou denní dávku živin. Zelená zelenina je na potřebné živiny velmi bohatá, obsahuje jich ze všech druhů zeleniny nejvíc. Obsahuje aminokyseliny, které se podílejí na stavbě proteinů a posilují svalstvo. Kromě toho je vynikajícím zdrojem kalcia, které nepochází z mléka, magnézia a vitaminu C. Tato smoothie se navíc dobře skladují a dají se udržet čerstvé v ledničce až dva a půl dne. Udělat ze zelené zeleniny smoothie je nejlepší způsob, jak z ní využít vlákninu. A vláknina by měla tvořit významnou součást našeho jídelníčku, protože nám pomáhá zbavovat se toxinů a udržovat trávicí trakt v dobré kondici. Zelená smoothie obsahují všechny potřebné druhy vlákniny.

Zelená smoothie také dokáží pomoct zbavit se nadbytečných kilogramů. Obsahují všechny důležité živiny, vlákninu, sacharidy, vitamíny a minerály, které potřebuje každý, kdo se chce zdravým způsobem bez vedlejších účinků zbavit nadbytečné váhy. Dnes už víme, že pravidelná konzumace zelených smoothie snižuje chutě na nezdravou nekvalitní stravu. Pokud je tedy zařadíte do jídelníčku svých dětí, nejen že po nich budou zdravé, ale nebudou konzumovat tolik nezdravého nekvalitního jídla. Lékaři doporučují jako prevenci rakoviny jíst denně 5-9 porcí zeleniny a ovoce. Zelená smoothie jsou snadnou cestou, jak do sebe doporučené množství zeleniny dostat, aniž bychom příliš vnímali její chuť. Mixováním ovoce a zeleniny zároveň rozbíjíme její rostlinné buňky a nápoj tím získává vyšší stravitelnost.

Zelená smoothie obsahují antioxidanty a fytonutrienty, které tělu poskytují ochranu a zvyšují jeho imunitu. Protože konzumace smoothie způsobí v těle vždycky prudký vzestup hladiny vitamínů, minerálů a antioxidantů, organizmus se tím přirozeně energizuje. To znamená dostatečný přísun minerálů do kostí a ty jsou potom mnohem silnější.

Někteří odborníci také věří, že zelená smoothie pomáhají neutralizovat pH v krvi a přecházet tak překyselení organizmu. I když si nejsme jisti, jak se k těmto tvrzením stavět, studie ukazují, že po konzumaci zelených smoothie mizí příznaky pálení žáhy a zažívacích potíží. Jedním ze známých přínosů konzumace zelených smoothie je pročištění pleti. Pleť se stává zářivější a čistší, protože smoothie obsahují velké množství vlákniny a pomáhají tělu správně eliminovat toxiny, to znamená ne prostřednictvím kůže. Tím vším tedy zelená smoothie zlepšují zdraví vaší rodiny, a proto byste je měli zařadit do svého každodenního jídelníčku.



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.