Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Zdravé stravovací návyky

Zdravé stravovací návyky
Již od útlého věku je důležité učit děti zdravým stravovacím návykům.

Jedním z nejdůležitějších aspektů zdravého stravování je zajistit, aby děti měly vyvážený jídelníček. To znamená, že by měly jíst co nejrozmanitější potraviny ze všech hlavních skupin. 

Existuje několik jednoduchých způsobů, jak děti naučit, že vyvážená strava je velmi uspokojující:


  1. Společná rodinná jídla umožňují dětem sledovat, jak jedí ostatní členové domácnosti. Jídlo se zároveň stává zajímavou a příjemnou záležitostí – což vede k pozitivnímu přístupu k jídlu i v budoucnosti.
  2. Vždy dítěti nabízejte rozmanité potraviny, včetně různých svačin. Pokud budete dítěti předkládat nové chutné potraviny, spíše tak docílíte vhodně vyvážené stravy.
  3. Jděte dítěti příkladem – ukažte mu vlastní vyváženou stravu a vysvětlete, jak je důležitá pro udržení pevného zdraví.
  4. Nebojujte s dítětem. Pokud dítě odmítá vyzkoušet nové potraviny, nemějte strach. I nadále mu nabízejte malé množství nové potraviny. Dítě se nakonec odváží ji vyzkoušet a stane se součástí jeho vyváženého jídelníčku.
  5. Ptejte se dětí, co by chtěly ochutnat. Místo aby o jídle vždy rozhodovali rodiče, dejte dětem možnost rozhodnout se, které nové potraviny by chtěly vyzkoušet. Naučí se tak, že obohacování vyváženého jídelníčku o nové potraviny jim může přinášet uspokojení.

Dětem prospívá, pokud jedí rozmanitou stravu, a ochutnávat nové věci je zároveň baví. Malé děti mohou mít samozřejmě období, kdy se zdá, že by nejradši jedly pořád to samé, ale mělo byt to být vyváženo pokusy o zařazování nových potravin do jejich jídelníčků. Zjistíte, že představovat dětem nové potraviny a učit je zdravým návykům je vynikající způsob, jak jim zajistit dobrý start do života.  

m.

 



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.