Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Pomozte dětem vyzkoušet etnickou kuchyni

Pomozte dětem vyzkoušet etnickou kuchyni
Nakrmit děti je pro každou mámu noční můra už od jejich útlého věku.

Jakmile děti přejdou od mléka k první tuhé stravě, nastává problém volby jídelníčku a ten pokračuje až do dospívání. Správný jídelníček by měl obsahovat vyrovnaný podíl jednotlivých živin a nesmí obsahovat alergeny, na které je vaše dítě citlivé. 

Ovšem takto sestavené menu nebudou vítat vybíraví jedlíci, kteří mají raději přeslazené tyčinky nebo rybí prsty, zrovna s otevřenou náručí. Ale nepodléhejte jejich požadavkům a neomezujte jim jídelníček na nezdravé balené pochutiny. Raději jim položte na talíř exotiku, která voní dálkami, a sledujte, co to s nimi udělá, a to nejen, pokud jde o jídlo. Zlákejte své děti na etno v kuchyni

 

Při bližším pohledu na národní kuchyně vás překvapí variabilita a pestrost, která uspokojí i ty nejvybíravější. Upoutá vaše dítě pestrostí exotických barev, vůní a chutí, takže se váš malý potomek nenechá dlouho přemlouvat. To je totiž ten důvod, proč dává přednost čínským nudlím před syrovou zeleninou a sladkým a lahodným francouzským palačinkám před nudnými cereáliemi. Dodejte mu tedy do jídla ze surovin bohatých na živiny ten exotický říz a vyloudíte úsměv na jeho tváři.

Nechte je objevovat nové světy

Povzbudit vaše dítě ke konzumaci pokrmů nejrůznějších národních kuchyní je skvělý způsob, jak ho provést světem a seznámit s různými kulturami z pohodlí domova. Otevřená dětská mysl je přístupná různým komunitám, stravovacím zvyklostem a stylům a jejich prostřednictvím dětem umožňuje poznávat nové kultury. A tak nabídněte svým potomkům jídlo pokaždé jiné kuchyně, popovídejte si s nimi, odkud jídlo pochází a co je na tomto místě zvláštního a zajímavého. To je ta etnická přísada, která provází každé exotické jídlo a pomáhá dětem lépe chápat, co jedí.

Proveďte je prvním krokem k nezaujatosti

Tím, že děti seznámíme s různými kulturami prostřednictvím jídla, budou vstřícnější k sociologické rozmanitosti kolem sebe. To v nich posiluje důvěru k přijímání nových věcí v životě a otevřenou mysl. Přesvědčit je, aby přijali jinou stravu, však může být někdy těžké. Pomůže vám, když spojíte nové jídlo s něčím známým. Vyměňte klasický hamburger za vietnamský banh a dejte ho dětem s jejich oblíbenými hranolky, potom ho přijmou snadněji. Jsou národní kuchyně pro děti zdravé? Ano, jsou. Na rozdíl od moderní stravy západní civilizace založené především na nezdravých potravinových prefabrikátech zahrnují národní kuchyně ve své čisté podobě přírodní přísady jako ovoce, zeleninu, obiloviny. Vezměte si třeba takovou řeckou kuchyni. Používá hodně ovoce, listovou zeleninu, obiloviny s vysokým obsahem vlákniny a luštěniny, takže dětem pomáhá posilovat imunitní systém. Nebo zkuste japonskou stravu, která zase používá ty nejzdravější postupy vaření. Musíte ovšem dát pozor na potenciální alergeny, než cizokrajná národní jídla dětem podáte.

Ať je tedy kuchyně naším učitelem a pomůže vašim potomkům spojit se se světem prostřednictvím kulinářských zážitků.

Marianna :)



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.