Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Máte jako aktivní máma dostatek proteinů?

Máte jako aktivní máma dostatek proteinů?
Haló, vy tam s tou pelerínou přes záda! Mluvím o vás, o supermámě!


Tak upřímně: děláte úžasné věci pro své děti. Staráte se o to, aby se měly dobře a aby dobře jedly, ale co vy? 

Jestli opravdu chcete být své rodině vždycky k dispozici, je důležité, abyste i vy sama měla vyváženou stravu. Potřebujete energii na to, abyste byla stále zdravá a silná a mohla být stále aktivní. Nepostradatelným zdrojem živin jsou ovoce a zelenina. Díky nim máte vyšší imunitu a sama se i cítíte šťastnější.

Ale co proteiny?

Proteiny hrají hlavní roli ve vaší fyzické síle a vitalitě. Podílí se na vašem zdraví od pevných svalů až po krásné a vitální vlasy.

Kolik proteinů potřebujete?

Zdá se, že se vedou nekonečné debaty okolo toho, kolik nám jich stačí a kolik už je příliš. Rozumnou mírou je příjem proteinů, který pokrývá 10-35 procent celkového denního příjmu energie. Pro ženu to znamená okolo 46 gramů.

Zařadit do denní stravy více proteinů není tak těžké, jak si myslíte. Vždyť necelých 100 gramů masa obsahuje 21 gramů proteinů. Pokud si to potřebujete představit, je to kousek velký asi jako balíček karet. Jeden kelímek jogurtu (220g) obsahuje 11 gramů proteinů a jedno vajíčko 6 gramů.

Že nejíte maso ani mléčné výrobky? Nevadí. Jeden hrnek suchých fazolí obsahuje 16 gramů proteinů. Zdrojem proteinů jsou i ořechy a semena, ideální svačinka pro každou mámu. Jenom mějte na paměti, že ořechy a semena obsahují spoustu tuku, a proto to nesmíme přehnat s množstvím. Slunečnicová semínka obsahují 8 gramů ve ¼ hrnku.

Staráte se o zdraví a správnou výživu svého potomka, ale nezapomínejte přitom také na sebe. Jste úžasná matka a všichni – včetně vás – si zaslouží, abyste byla stále zdravá a spokojená!

Marianna ❤️‍



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.