Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Božské sušenky z řeckého jogurtu

Božské sušenky z řeckého jogurtu
Lehké, křehké nadýchané ztělesnění dokonalosti poslané přímo z nebe.

Koncert pro máslo, mouku a mléko, odvěká symfonie, která je poutem spojujícím všechny kolem vašeho stolu.  Sušenky, které potěší opravdu každého.

 

Až dosud nenabízely recepty na klasické moučníky příliš mnoho přidaných živin. Tradiční sušenky obsahují obvykle mouku, máslo, mléko, případně vejce. Existují však dvě jednoduché náhrady, které dokáží zvýšit výživnou hodnotu a dát vašemu tělu navíc to, co potřebuje.

  1. Organická mouka: je méně ošetřená a zpracovaná než neorganická mouka. Čím méně je potravina zpracovaná, tím lépe ji vaše tělo přimme a využije.
  2. Čistý řecký jogurt: používá se místo mléka, podmáslí nebo smetany. Řecký jogurt zvyšuje sílu proteinů a postará se o to, aby sušenky byly lehké, křehké a měkké.

 

Nápady na svačinu

Vytvořte s pomocí těchto sušenek jednoduchou rychlou svačinku, kterou si vaše rodina zamiluje (moje si ji už zamilovala). Mí kluci sušenky zbožňují! Soutěžíme o to, čím vším je můžeme přizdobit.  A tak přišli na spoustu “zajímavých” nápadů, ale nade všemi vítězí nejrůznější druhy ovoce, burská pomazánka, ovocná želatina, sýr a med.

Ovšem tyto sušenky nejsou jenom na svačinu nebo na večeři a nejsou jenom pro děti. Vyzkoušejte je jako sendvič na rychlou snídani, když na větší jídlo nezbývá čas. Stačí přidat plátek libové šunky nebo míchaná vajíčka a snídaně je na světě.

Tvořivosti se meze nekladou. Co vymyslíte vy?

A tady je předpis:

Sušenky z řeckého jogurtu

Křehké jemné máslové sušenky vyrobené z tajné ingredience – řeckého jogurtu!

Suroviny:

  • 3 hrnky výběrové organické mouky
  • 1 polévková lžíce krystalového cukru
  • 2 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 kávové lžičky jedlé sody
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • 3/4 hrnku vychlazeného nesoleného másla, nakrájeného na drobné kousky
  • 3/4 hrnku čistého řeckého jogurtu 
  • 1 velké vejce, rozšlehané
  • 3 polévkové lžíce studené vody
  • 1 velké rozšlehané vejce na potření

 

 

Postup:

1. Předehřejte troubu na 200ᵒC. Dva velké plechy vyložte pečicím papírem a vložte do trouby.

2. V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Nadrobte nebo nakrájejte máslo na malé kousky. Všechno smíchejte a vypracujte do žmolkovité konzistence.

3. V malé misce rozšlehejte řecký jogurt s vejcem a vodou. Vlijte do sypké směsi a míchejte, dokud se těsto nespojí. Vyklopte na vál posypaný moukou a hněťte, dokud se těsto dobře nespojí, ale ne déle.

4. Těsto rozválejte válečkem na tloušťku asi 2,5 cm a vykrájejte kolečka vykrajovátkem, nebo rozkrájejte na čtverečky 5x5 cm. Odřezky vyváleného těsta znovu spojte, vyválejte, a vykrajujte, dokud těsto nezpracujete beze zbytku.

5. Rozložte sušenky na připravené plechy a potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte 12-15 minut. Podávejte teplé s máslem, medem nebo džemem!



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.