Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

9 způsobů, jak připravit cherry rajčatka

9 způsobů, jak připravit cherry rajčatka
V létě se doporučuje jíst jednoduchou stravu. Lze to snadno splnit, protože v tuto roční dobu je dostatek úrody.

Není nic jednoduššího než připravit jednoduché a přitom chutné jídlo, ať už jako domácí večeři, nebo pro malou party s domácím pohoštěním!

 

Jednou z nejlepších ingrediencí, která dodá každému jídlo žádoucí živiny a zároveň barvu, jsou cherry rajčata. V létě jich je dostatek, jsou snadno dostupná a přitom chutná a díky jejich barvě je každé jídlo lákavé. Pečená rajčata jsou sladká a zkaramelizovaná jsou pochoutkou, kterou lze potom používat po celý rok jako ochucovadlo.

Vezměme si takový příklad. Minulý týden jsem měla doma na večeři pár přátel. Přemýšlela jsem, co jim podat jako předkrm a napadlo mě narychlo opéct kousky rajčat a dát je na lehce opečenou bagetu se sýrem Boursin. Byl to takový okamžitý nápad a měl velký úspěch. Takže ho budu používat jako chuťovku po celý rok.

Rajčata cherry jsou vynikající a hodily se mi už při mnoha příležitostech. Podělím se s vámi o tipy na využití cherry rajčat, která vždycky osloví mé chuťové buňky.

1. Nakrájejte čerstvou mozzarellu na silnější plátky cca 3 cm a rozložte ji ve vrstvách na tác. Navrch rozložte chladnoucí opečená cherry rajčata a zapečte s dostatečným množství oleje. Dochuťte solí, pepřem a čerstvou bazalkou

2. Vynikající, zdravou a chutnou večeři získáte ze sezónních rajčátek s teplými těstovinami posypanými čerstvými bylinkami.

3. Míchaná vajíčka nebo mini quiche chutnají s cherry rajčátky lépe. Je to vynikající tip na rychlou snídani nebo lehký oběd i jako jídlo pro děti.

4. Cherry rajčátko na sušence s kozím sýrem dodá chuťovce zdravou dimenzi.

5. Hamburgery můžete naplnit plátky cherry rajčat místo tradičních rajčat.

6. Cherry rajčata jsou vynikající na pizzu. Těsto na pizzu pokapejte olivovým olejem, položte na ně čerstvou mozzarellu a navrch čerstvá cherry rajčata. Před podáváním přidejte špetku čerstvé bazalky.

7. Z cherry rajčátek můžeme připravit antipastu a podávat je společně s olivami, nakládanou zeleninou, masem a sýrem.

8. Grilované kuřecí nebo rybí maso dochutíme kapary, srdíčky artyčoků a octem balzamico.

9. Zeleninové sendviče naplněné plátky rajčat jsou ještě zdravější!

Doufám, že vyzkoušíte tyto jednoduché tipy pro zdraví!

 

www.savvymom.ca 



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.