Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Velké myšlenky na malém prostoru

Velké myšlenky na malém prostoru
Protože jsem vyrostla v malém domě, téměř instinktivně jsem se naučila maximálně využívat prostor.

Pokoj jsme sdíleli se sourozencem, a tak už bylo jenom na mně najít ten nejlepší způsob, jak si vytvořit „diskrétní zónu" na omezeném prostoru, a to byl stimul pro fantazii, která se mi potom v průběhu let opravdu hodila.

Brzy jsem si uvědomila, že stačí jenom pár nápadů a miniaturní prostor se dá změnit na úžasné místo, které vůbec nevypadá tak malé. Souhlasím, že to vyžaduje značnou dávku kreativity a že konvenční myšlení poletí velkým obloukem z okna, ale pokud se tísníte na omezeném prostoru, nezoufejte.

Hned vám vysvětlím, jak může pár jednoduchých nápadů úplně změnit místnost, takže bude nejen jinak vypadat, ale budete se v ní i jinak cítit – bude účelnější, prostornější a atraktivnější.

1)Například otevřenou kuchyň, na kterou máte daný omezený prostor, snadno upravíte k obrazu svému. Moderní design kuchyně ve tvaru U využívá maximum prostoru pro uložení věcí v policích a na obou dostupných stěnách. V policích budete mít dostatek místa na porcelánové nádobí a čtyři velké police na zdech pojmou sklenice a různé kuchyňské náčiní, takže nebudete mít nikdy nedostatek úložného prostoru a všechny věci budou mít svoje místo.Tento kompaktní design se sporákem na konci poskytuje dostatek prostoru pro regály, což se hodí, když připravujete velkou rodinnou večeři. V této světlé kuchyni je místo na všechno, což je nezbytná podmínka, když zařizujete malý prostor.


2)Protože se designéři přizpůsobují potřebě vměstnat se do menších prostor, není tak těžké najít pár inspirativních nápadů i pro nejkonzervativnější prostředí, ložnici. Ne vždycky je k dispozici velká hlavní ložnice s francouzskými okny do obrovské zahrady. Ale kreativní a promyšlené využití malého prostoru vás natolik nadchne, že na velkou ložnici ani nepomyslíte. Do této moderní ložnice, poskytující malý a útulný koutek soukromí, vyjdete po malých schodech, které zároveň vytvářejí další úložný prostor. Každý schod má sám o sobě dostatek místa pro spoustu vašich věcí. Tento design vám doslova zachrání život v případě, že máte dospívajícího potomka, který potřebuje svůj kout, i když nemáte místnost navíc.


3)Dalším inspirativním řešením je proměna vestavěných skříní na studovnu. Oblečení se přesune do úhledného prádelníku, který vypadá honosně a prostorně. Celý prostor se dá uzavřít a pojme pracovní stůl s několika zásuvkami a policemi. Ve světlých barvách bude celý prostor ještě opticky zvětšovat. Je to nejkreativnější využití vestavěných skříní, jaké jste kdy viděli.

Tak na co čekáte? Přestaňte si stěžovat na málo místa, trochu se u nás nechte inspirovat a začněte tvořit!

Marianna



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.