Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Proč je důležité označovat dětem věci v době pandemie

Proč je důležité označovat dětem věci v době pandemie

Pandemie nemoci COVID-19 nepochybně změnila mnoho věcí v životě lidí. Jednou z nich je přístup k fyzickým kontaktům.

To se týká zvláště dětí. Proto je právě u dětí ještě důležitější dávat mimořádný pozor na to, co dělají. Děti samy často nevědí, co je bezpečné a co ne, a tak je na rodičích nebo pečovatelích, aby z nich nespustili oči, když dojde na společné hry s kamarády doma nebo ve škole.

Jedna z možností, které k tomu mají, je označit dětem jejich věci. Děti tak budou vědět nejen, co je jejich, ale také, co jejich není a co si tedy nemají brát. Hlavním důvodem, proč tohle udělat, je zabránit jiným dětem, aby se dotýkali věcí, které patří těm vašim. V důsledku tedy omezujete fyzický kontakt svého potomka s ostatními. Viry se přenášejí buď přímo dotykem člověka, nebo nepřímo dotykem jeho věcí, třeba hraček.

Proč byste měli dětem označovat jejich věci

Jako starostlivý rodič chcete být neustále se svými dětmi, aby je nepotkalo nic zlého. Jenže jak jistě víte, 24 hodin denně 7 dní v týdnu to nejde. Označit jim věci, když jdou ven, určitě pomůže je chránit před rizikem nemoci COVID-19.

I uprostřed pandemie se některé věci vracejí k normálu, i když ne úplně tak, jak byly dřív. Tak se například v některých částech světa pomalu vrací škola, samozřejmě s určitými opatřeními a omezeními. Ale protože si i vy sami děláte některá preventivní opatření, může vás uklidnit pocit, že jste udělali maximum pro ochranu svého dítěte, až se vrátí do školy nebo až se začne znovu setkávat s kamarády.

Označování věcí dětem je naučí několik základních zásad

Kromě toho, že zabezpečíte, že se věcí vašich dětí nebudou dotýkat jiné děti, ještě je něčemu přiučíte. Třeba tomu, že je důležité hledět si svého, zvlášť při epidemii COVIDu-19. To poslední, co byste přece chtěli, je nemocné dítě.

Dětem je naprosto přirozená touha dotýkat se úplně všeho. Když je naučíte, že mají všechno označené, postupně si osvojí, čeho je nutné se dotýkat a jak se vyhnout tomu, aby se dotýkaly věcí, kterých se dotýkat nemusí. Je to také dobrá škola disciplíny, aby vaše dítko nešířilo nemoci, které by třeba mohlo mít.

Další zásada, kterou si na základě tohoto chování musí osvojit, je, jak vážná je pandemie. Proti nemoci COVID-19 zatím neexistuje vakcína, a tak onemocnět může být závažné, ne–li osudné. Pro děti je těžké brát cokoli vážně. Ale když jim budete důsledně vysvětlovat, proč jim označujete věci, můžou si nakonec uvědomit, jak je důležité držet sociální odstup a omezovat fyzický kontakt.

Jmenovky předejdou zmatkům a záměnám

Jednou z nešťastných záležitostí, které pandemie přinesla, je emocionální nevyrovnanost. Protože virus stále neznáme, mnoho lidí se ho vytrvale bojí a má pochybnosti. A tak když označíte svým dětem jejich věci, předejdete záměnám a zmatkům kolem toho, co je vaše nebo vašeho dítěte.

Navíc, kdyby došlo k nějaké nehodě nebo se přihodilo něco neočekávaného, třeba ve škole, vaše dítě bude v jistotě a učitelé a další lidé se budou v situaci lépe orientovat. Pokud budou věci vašeho dítěte označené, pomůže to v případném vyšetřování a vyhnete se nežádoucímu podezření.

Označování věcí pomůže zamezit šíření viru

Jak už bylo řečeno na začátku, hlavním důvodem, proč byste měli svým dětem označit jejich věci, je zamezit možnosti šíření nemoci COVID-19. I když se školy a dětská zařízení budou maximálně snažit o zajištění dezinfekce a hygienických opatření, s větší jistotou nikdy neuděláte chybu a nebudete litovat. Označování věcí dětem je stále rozšířenější zvyklost mezi rodiči, protože má velký význam pro ochranu jejich dětí před příliš těsným kontaktem s kamarády nebo spolužáky.

Závěr

Když uděláte maximum pro to, aby byly vaše děti v bezpečí, až se vrátí do školy a začnou se opět stýkat s kamarády, můžete být v klidu. Kromě snahy, aby děti zůstaly zdravé, pamatujte i na zdraví ostatních členů rodiny. Označit věci svých dětí je pro to rozhodně dobrý začátek.

Marianna



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.