Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Jak udělat z recyklace zábavu pro děti

Jak udělat z recyklace zábavu pro děti
Recyklování je prospěšný a cenný návyk, občas ale těžko hledáme nápady, jak jeho význam vysvětlit dětem.

Děti se nejlépe učí pozorováním, proto je nejdůležitější jít jim i v oblasti recyklace příkladem. Pokud budeme děti odmalička učit správným recyklačním návykům, jakkoli drobným, recyklace a šetření zdrojů jim bude připadat samozřejmé. Naštěstí existují přitažlivé a zábavné metody, jak dětem ukázat, že recyklování může být uspokojující a zajímavé:

1. Tvoření s využitím recyklovaných materiálů představuje vynikající příležitost k učení a děti rády tráví čas se svými oblíbenými dospělými. Při vytváření nápaditých dárků z recyklovaných materiálů si děti v praxi vyzkoušejí, že řadu věcí, které považovaly za odpad, lze ve skutečnosti využít k vytvoření krásných dárků a hraček. 

2. Hry a soutěže jsou dalším zábavným způsobem, jak děti zapojit do recyklace. Můžete například zaznamenávat recyklační úsilí jednotlivých dětí pomocí tabulky s nálepkami, které ukazují, kolik položek děti za týden recyklovaly. Dítě s největším počtem nálepek pak dostane cenu nebo zvláštní odměnu. 

3. Kompostování může být skvělým způsobem, jak dětem představit přírodu a nadchnout je pro recyklaci. Pokud máte dostatečný prostor, hromada kompostu na zahrádce je nenáročným řešením. Děti vám mohou pomáhat se všemi aspekty kompostování a na vlastní oči se přesvědčit o výsledcích.

4. Zapátrejte na Internetu po online hrách, které učí děti recyklaci. Existuje řada vzdělávacích zdrojů, které jsou postaveny tak, aby dětem ukázaly, že péče o životní prostředí je „cool“. 

5. Darujte nepotřebné věci charitě a zapojte do toho i děti. Nejlépe tak dětem ukážete, jak důležité je dělit se s ostatními, a že pokud najdete nepotřebným věcem nového majitele, snižujete tím množství odpadu.

To je jen pár způsobů, jak děti naučit recyklaci tak, aby je to bavilo. Když vyzkoušejí některé z uvedených činností, začne je recyklace bavit a stane se pro ně celoživotním návykem.



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.