Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Cestujeme s dětmi

Cestujeme s dětmi
Cestování je zábava, co? Jenže s dětmi, no...

Mohla by to být zábava, ale musíte si jako znalý trpělivý rodič umět poradit za každé situace, která může nastat. Protože mám dvě děti, cestování s manželem a s našimi dvěma malými kluky mě naučilo, že některé věci je dobré plánovat předem. Ale nepodléhejte panice a nerušte teď svoje zarezervované zájezdy jen proto, že je kolem nich spousta starostí.

Podělím se s vámi o pár tipů, které by se mohly hodit všem rodičům, kteří už si troufají se svými potomky vyrazit do světa. Pokud už jste někdy vyrazili a byl to nakonec jeden velký blázinec, možná vám to pomůže některé věci doladit a zdokonalit a nepodlehnout hned zoufalství.

Jak už jsem říkala, máme s manželem dva malé kluky a cestujeme s nimi od jejich velmi útlého dětství. Často létáme na dovolenou do Kanady, což obnáší jedenáctihodinový let, a jezdíme do Švýcarska autem, což zabere také nějakých 8 hodin na silnici. A mezitím, když máme chvilku, vyrazíme na krátkou dovolenou do Itálie a do Německa. Dítě v letadle. Začněme tedy tím. Nikdo zrovna netouží po tom, aby se jeho děti pošťuchovaly, křičely, plakaly, nebo prováděly cokoliv nežádoucího, když visíte ve vzduchu 4 kilometry vysoko a nemáte možnost je odeslat do svých pokojů. Zvláště za jedenáctihodinového letu na jiný kontinent. No, my s manželem se držíme takového jednoho zásadního pravidla: děti musí být neustále něčím zaměstnané. Vezměte jim s sebou knížky, počítač, vymyslete nějaké hry, ve kterých se hodně mlčí, a modlete se, aby brzy usnuly. Ano, i to funguje. Potom nezapomeňte přibalit pár zdravých dobrot, aby měly něco na zub, kdyby dostaly hlad. To platí i pro cestu autem. Tam je to dnes ještě jednodušší, protože děti fascinuje moderní chytrá elektronika a vydrží hodiny nad iPadem mini. A co ještě? Pusťte z hlavy část starostí a užijte si cestu i vy! Je to přece nakonec vaše společné dobrodružství a společné objevování nových a vzrušujících koutů světa. Děti zabavte, sbalte si na cestu pár zdravých dobrot, poslouchejte hudbu a společně si nahlas zpívejte (tedy v letadle raději ne), zastavujte cestou, když potkáte nějakou zajímavou vyhlídku, a užívejte si všichni společně!

"kdo si hraje, nezlobí" :)

Marianna 



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.