Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

Čas na přátele, když se stanete rodiči

Čas na Čas na přátele, když se stanete rodiči …přátele, když se stanete rodiči …
Stát se rodičem je rozhodně úžasná věc – ale nepochybně to s sebou nese pár „obětí", jakmile vstoupí novopečený člen rodiny do našeho prostoru a času.

Mnoho rodičů si jen těžko hledá čas pro sebe a pro setkávání s přáteli, což je přirozené – děti přece potřebují naši plnou a nerozptylovanou pozornost, ne? Ano, z velké části je to pravda, ale nemusí to nutně znamenat, že bychom měli všechny ostatní důležité věci ze svého života rovnou hodit za hlavu! Například bychom neměli zanedbávat styk s přáteli. Jistě má svá úskalí, zvláště když jsou to přátelé, kteří na rozdíl od vás děti nemají. Najednou můžete mít pocit, že všechno, co jste s nimi měli společné, se nějak vytratilo, a že jste se ocitli na jiné vlnové délce. To je jistě nevyhnutelné, ale dá se to vyvážit jinými přednostmi.

Mohli byste třeba zkusit svěřit děti na chvíli babičkám a dědečkům (nebo chůvám, chcete-li) a najít si nějaké neutrální místo, třeba restauraci, kde si vychutnáte jídlo i přátelské poklábosení. Samozřejmě to nebude nijak moc často, protože času nebudete mít nazbyt, ale nechat čas od času vaši ratolest někomu na pohlídání a sejít se s přáteli rodině neublíží. Jen dejte pozor, abyste nemluvili stále jen o dětech, protože vaše přátele toto téma nemusí vůbec zajímat a mohli byste před nimi vypadat „trapně". Ukažte jim, že vás opravdu zajímá, jak žijí, a nečekejte, že budou souhlasit se vším, co řeknete, především pokud jde o váš nový život.

Na druhou stranu bude všechno mnohem jednodušší, pokud vaši přátelé také mají děti, zvlášť pokud je mají v podobném věku jako vy. V tom případě můžete společně vyrazit i s dětmi do parku, do nákupního areálu nebo na jiné místo, které je ideální pro celou rodinu. Tak budete moct udržovat kontakt s přáteli bez výčitek, že zanedbáváte děti. A nejspíš zjistíte, že máte mnoho společného.



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.