Posíláme do celého světa
Česky Česky
CZK
Přihlásit se
Přihlášení

Kvalitní snadno přizpůsobitelné samolepící štítky nejen pro děti

5 aktivit k upevnění vztahů, které stmelí celou rodinu

5 aktivit k upevnění vztahů, které stmelí celou rodinu
Někdy je člověk v jednom kole a najednou si uvědomí, že za celý týden stráví s partnerem a s dětmi moc málo času.

Jak se náš program stále plní školními povinnostmi, pracovními projekty, mimoškolními aktivitami a vším možným mezi tím, přistihneme se občas v nostalgickém vzpomínání na skromnější časy, kdy rodina bývala více pospolu.

Jestli chcete tuhle rodinnou pospolitost vrátit zpátky do svého každodenního života, je na čase popřemýšlet o aktivitách, které každou rodinu stmelí. Jaké aktivity to jsou? Děkujeme za otázku!

1. Společné čtení:

Může pokračovat i po batolecím věku, dobře do 10, 11 i 12 let. Každý člověk má přirozenou potřebu poslouchat vyprávění, hlavně takovou oblíbenou klasiku jako Harry Potter, ve které si přijdou na své všechny věkové skupiny. Vyhraďte si každý večer konkrétní čas na čtení a užijte si ho. Vyberte četbu, na kterou si k vám kluci i děvčata s chutí přijdou sednout a do příběhu se hned ponoří.

 

2. Využijte přírodu:

Lidé jsou součástí přírody, a proto trávit čas venku je nejen zdravé, ale také prospěšné pro duševní rozvoj, pro rozvoj komunikace a kreativity. Stanovte si každý týden určitou dobu, kdy půjdete všichni do parku, na procházku, do hor, atd., a věnujte se venku společně pohybu. Na tyhle zážitky vaše děti nikdy nezapomenou.

 

3. Pusťte se do zahrady:

Práce na zahradě není jenom zábava, při které budou vaše děti vyvíjet fyzickou aktivitu, ale má také výchovný efekt. Děti se poučí o udržitelnosti a získají povědomí o půdě a naší planetě. Může se jim to zalíbit a při společné práci s vámi v sobě možná objeví přirozenou chuť sázet a pěstovat.

 

4. Pikniky (uvnitř & venku):

Samozřejmě, pokud bydlíte někde v chladných krajích, nemůžete pořádat pikniky celý rok. Ale nenechte si je vzít. Přehoďte přes kuchyňský stůl piknikový ubrus a sbalte koš krekrů, masa, sýrů a různých dobrot. Uvidíte, jak bude tenhle způsob jídla děti bavit. Povzbudí to v nich představivost a to, co pro ně bývalo monotónní, dostane nový kabát.

 

5. Hrátky s fotkami:

Není žádné tajemství, že našemu světu dnes vládne fotografie a video, zvláště na sociálních sítích. Abyste se věnovali dětem a společně s nimi dělali to, co spontánně chtějí dělat, připravte si dobrou náladu a odolné fotoaparáty a zahajte fotohrátky. Nechte děti ponořit se do kreativity a v průběhu týdne fotit. Každou neděli (nebo kterýkoli jiný den, který si vyberete) pak spolu můžete tvořit fotokoláže. Zůstanou na památku a v dětech podpoří smysl pro fotografii.

S láskou,

Marianna  



ODBĚR NOVINEK


Posíláme krásné e-maily. Při registraci navíc získáte 15% slevu na první objednávku.