Pečený sýr Brie s jablky a slaným karamelem

Je to možné, že konec roku už je, co by kamenem dohodil? Zdá se to neuvěřitelné, ale je to tak. A konec roku s sebou nese dobu volna. A doba volna s sebou nese dobrou pohodu nad dobrým jídlem. Jako každý rok v této době budeme hostit pár rodinných setkání. Letos se řídím heslem KISS – krátce, inteligentně, snadno a sladce. Ideální je pro mě při vaření kombinace jednoduché přípravy s lahodnou chutí.

Podělím se s vámi o vynikající jednoduchou lahůdku, pečený sýr Brie s jablky a slaným karamelem. Stačí vyslovit název a už se sbíhají sliny.

A tady je předpis:

Pečený sýr Brie s jablky a slaným karamelem: Dokonalý předkrm pro velkou party.

Dávka: 8-10 porcí

Doba přípravy: 5 minut

Doba vaření: 15 minut

Celková doba: 20 minut

Suroviny:

  • Kolečko Brie o průměru asi 20 cm
  • 1 lžíce másla
  • 1 velké jablko, nadrobno nakrájené
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 3 lžíce slaného karamelu

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180oC. Položte sýr Brie na velký pečicí plech vyložený pergamenem. Pečte 10-12 minut.

2. Než se Brie upeče, rozehřejte v rendlíku máslo. Přidejte nakrájená jablka a hnědý cukr. Vařte, dokud jablka nezměknou, cca 5 minut.

3. Vyndejte sýr z trouby a opatrně přesuňte na talíř. Přelijte vařenými jablky a pokapejte slaným karamelem. Podávejte hned s pita čipsy.

Dobrou chuť!

Marianna

Vytisknout