Recept na ceviche

Jako máma dvou malých rošťáků mám ráda rychlé recepty, protože čas obvykle není mým přítelem. Chtěla bych, aby se mí kluci naučili, že každé jídlo je úžasné, ale v případě ceviche jsem na to šla trochu jinak. Syrové plody moře jsou výtečné, a tak jsem hledala způsob, jak je klukům zpřístupnit. A při tom jsem narazila na jídlo, na které se sbíhají sliny na první pohled – ceviche s lososem a krevetami.

Suroviny:

(Na 4 porce)

• 350 g filetu z lososa, nakrájet na malé kousky

• 350 g malých krevet, syrových, zbavených kůže, žilek, hlaviček a ocasů

• ½ šálku sekaného koriandru

• 2 papričky serrano zbavené jader a nakrájené na půlkolečka

• 1 rajče bez slupky a jader, nakrájené na malé kousky

• 1 avokádo bez slupky a jader, nakrájené na malé kousky

• 1 červená cibule, oloupaná a nakrájená na malé kousky

• ¼ šálku limetkové šťávy

• ¼ šálku citronové šťávy

• ¼ šálku pomerančové šťávy

• 1 lžička soli

• ½ lžičky pepře

• ¼ šálku olivového oleje

Postup:

Ceviche je oblíbený jihoamerický rybí předkrm založený na tom, že kyselina z citrusové šťávy rybu „uvaří". Recept je unikátní tím, že kombinuje lososa s tradičními krevetami a spoustou chuťově výrazných a osvěžujících ingrediencí.

Dejte všechny suroviny do mísy a jemně promíchejte stěrkou, dokud se dobře nespojí. Pokapejte směs olivovým olejem.

Přikryjte a nechte 1-2 hodiny v chladnu, dokud kyseliny neuvaří krevety a lososa. Losos i krevety by měly být neprůhledné.

Rozkrojte avokádo na polovinu a odstraňte jádro. Díru, která v něm tak vznikne, naplňte směsí ceviche a podávejte s pita chlebem. Nebo můžete servírovat ceviche v malých skleničkách na martini obložené pažitkou, s pita chlebem po straně.

Pozor. Syrovou směs plodů moře je nutné udržovat v chladu, až dokud se nesmíchá s ostatními ingrediencemi.

Dejte mi vědět, jestli jste si na ceviche pochutnali tak jako já!

Marianna

Vytisknout