Tvarohové řezy Oreo

Co je na tvarohových řezech Oreo tak neodolatelného? Spojením vlhké krustičky Oreo s lahodnou krémovou náplní nadívanou kousky čokoládového sušenkového těsta vytvoříte nedostižnou kombinaci, která si vás podmaní na první sousto. Není divu, že mí kluci nevědí, kdy přestat, když tuhle magickou pochoutku dostanou!

Dávka: 16 řezů

Suroviny:

Na krustu:

  • 5 polévkových lžic rozpuštěného másla
  • 1 ½ šálku rozdrcených sušenek Oreo

 

Na sušenkové těsto:

  • ¾ šálku polohrubé mouky
  • 3 polévkové lžíce krystalového cukru
  • 1/3 šálku hnědého cukru
  • ¾ šálku čokoládové drti
  • 5 polévkových lžic změklého másla
  • 1 kávová lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky soli

 

Na tvarohovou náplň:

  • 280 g měkkého tvarohu
  • ¼ šálku rozdrcených sušenek Oreo
  • 1 velké vejce zahřáté na pokojovou teplotu
  • ¼ šálku krystalového cukru
  • 1 kávová lžička vanilkového extraktu

 

Postup:

  • Předehřejte troubu na 170 °C a vyložte plech velký cca 20x20 cm pečicím papírem.
  • Postříkejte dno a boky pečicím sprejem a odložte.
  • Důkladně promíchejte suroviny na krustu a přeneste je na plech.
  • Rovnoměrně je rozprostřete po plechu a jemně přitlačte, aby směs přilnula ke dnu. Pečte 6-7 minut. • Přeneste plech na kovovou mřížku a nechte vychladnout.
  • Mezitím začněte připravovat sušenkové těsto.Minutu třete do hladka máslo s cukrem, vanilkou a špetkou soli.
  • Vmíchejte mouku a vypracujte těsto.
  • Do těsta vmíchejte čokoládovou drť a vypracujte, aby byla v těstě rovnoměrně rozdělená. Potom odložte.
  • Vyšlehejte do hladka tvaroh a cukr elektrickým šlehačem.
  • Vmíchejte vejce a vanilku a znovu vyšlehejte.
  • Lehce vmíchejte rozdrcené sušenky a směs naneste na plech s vychlazenou krustou.
  • Uhlaďte povrch špachtlí a odložte.
  • Uštípněte malý kousek sušenkového těsta a stlačte dlaněmi na plocho. • Takto zpracujte celé sušenkové těsto a rozmístěte na tvarohovou náplň a vraťte plech do horké trouby.
  • Pečte půl hodiny, dokud se sušenkové těsto nevysuší a tvarohová náplň neztuhne.
  • Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a rozkrájejte na čtverečky střední velikosti. • Podávejte buď takto v pokojové teplotě, nebo vychlazené v ledničce.

 

Marianna

Vytisknout