Květáková křupavá pizza

Jakmile skončí svátky, každý se chce určitě zbavit těch několika kil, která se mu za těch pár týdnů po svátečním hodování najednou objeví na váze. Proto se hned po svátcích vrhám na extra zdravou stravu, abych se nevítaného váhového přírůstku snadno zbavila.

Když jsem hledala zdravé recepty, narazila jsem na tuhle bezlepkovou křupavou květákovou pizzu. Je nejen zdravá, ale také velmi chutná. Poskytne totiž to pizzové křupavé potěšení, ale bez zátěže lepkem.

Podělím se s vámi o recept, abyste to mohli taky vyzkoušet.

Květáková křupavá pizza

2-4 porce

SUROVINY

  • 10 dkg rozmělněných květákových růžiček
  • 1 rozšlehané vejce
  • ⅓ hrnku kozího sýra (chevre)
  • 1 lžička sušeného oregana
  • špetka soli

POSTUP

1. Předehřejte troubu na 200 ̊C.

2. Rozmělněte v kuchyňském robotu syrové květákové růžičky na kousky velikosti rýžových zrnek.

3. Do velkého hrnce nalijte asi 3 cm vody a přiveďte k varu. Přidejte „květákovou rýži" a přikryjte pokličkou. Vařte asi 4-5 minut. Potom slijte přes jemný cedník.

4. Slitou „květákovou rýži" přeneste na tenkou utěrku, vysušte ji a VYMAČKEJTE všechnu přebytečnou vlhkost! Budete překvapeni, kolik vody z ní odstraníte, abyste měli pizzu hezky křupavou.

5. Ve velké míse smíchejte vysušený květák s rozšlehaným vejcem, kozím sýrem a kořením.

6. Těsto namačkejte na pečicí plech pokrytý pečicím papírem. Mělo by být asi centimetr vysoké a mělo by mít vyšší okraje, aby vznikla kůrčička, pokud ji máte rádi.

7. Pečte asi 35-40 minut při teplotě 200 ̊C. Krusta by měla být pevná a zlatavá.

8. A teď je čas na přidání toho, co vám na pizze chutná – omáčky, sýra, nebo jakékoliv náplně podle libosti. Pizzu potom dejte zpátky do trouby a pečte ještě 10 minut, dokud se sýr neroztaví až do bublinek.

9. Nakrájejte a hned podávejte!

Marianna

Vytisknout