Dokonalý podzimní dezert – jablečné sušenky

Příchod podzimu v sobě má své kouzlo. Padající listí, hry v přírodě, začátek školy i domácí zábava po večerech.

A k jakékoli příležitosti se hodí chutná podzimní mňamka, která nám tuto dobu ještě více zpříjemní.

Podělím se s vámi o předpis na „jablečné sušenky s burákovým máslem. Jsou vynikající na víkendové sedánky nad hrami, na party, nebo jako svačina pro děti v kteroukoli denní dobu. Moji kluci tyto sušenky milují.

Suroviny:

  • 1/2 šálku ztuženého tuku
  • 1/2 šálku burákového másla s kousky buráků
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 šálku baleného hnědého cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1-1/2 šálku polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 šálku nastrouhaných oloupaných jablek

 

Postup:

1. Ve velké míse našlehejte tuk, burákové máslo a oba cukry, až vytvoříte lehkou nadýchanou pěnu.

2. Zašlehejte do pěny vejce a vanilkový extrakt.

3. Smíchejte všechny sypké přísady a pomalu přidávejte ke krémové směsi. Dobře zamíchejte.

4. Vmíchejte jablka.

5. Kulatou lžící nanášejte na vymazaný plech asi 5 centimetrů od sebe. 6. Pečte při teplotě 190° po dobu 10-12 minut, nebo dokud sušenky nezezlátnou.

Ochlaďte 5 minut a potom přeneste na mřížku.

Množství: cca 25-35 kusů.

Přeji příjemné mlsání a co nejsladší život! 

Marianna

Vytisknout