Jahodovo-smetanový nanuk

Jako máma dvou kluků, kteří rostou jako z vody, vždycky sháním nápady na jednoduché dezerty.

Protože už mě nebavily dezerty, které obvykle dělám, začala jsem vymýšlet nové nápady na snadnou a zdravou pochoutku pro své kluky.

A jako první mě napadl – nanuk. Už dřív jsem zkoušela ovocné nanuky, a tak jsem si řekla, co to tentokrát změnit? A tak vznikl můj jahodovo-smetanový nanuk bez mléka. Je zdravý a je to ňamka. Kluci ho milují a já zase miluju úsměv na jejich tvářích, když ho jedí

Suroviny

  • Bio jahody -3 hrnky
  • Plnotučné kokosové mléko -1 konzerva
  • Vanilkový koncentrát - 1/2 lžíce
  • Surový med - 3 lžíce

Postup

  • Rozmixujte jahody v mixéru nebo kuchyňském robotu.
  • Přidejte 1 lžíci medu, až se spojí jahodovým pyré. Odložte.
  • V druhé misce smíchejte kokosové mléko, vanilkový koncentrát a 2 polévkové lžíce medu. Míchejte, dokud se dokonale nespojí.
  •  Do každé nanukové formičky dejte 1-2 lžíce jahodového pyré a přidejte 1-2 lžíce směsi s kokosovým mlékem.
  • Střídejte vrstvy ovocného pyré a kokosové směsi až do naplnění formiček. Dejte do mrazáku.

 

Nechte nanuky dobře zmrznout, aspoň 5-8 hodin. Jakmile budou připravené k podávání, dejte dno formičky pod horkou vodu, aby se nanuk z formičky uvolnil.

Dávka stačí na 12 velkých nanuků.

Dobrou chuť!

Marianna 

Vytisknout