Dokonalá rajčatová krémová omáčka na těstoviny

Mí kluci milují Itálii a italské dobroty, a tak neustále hledám nové předpisy na dobrá italská jídla, zdravá a snadná na přípravu.

Nedávno opakovaně vyžadovali, abych jim uvařila jejich oblíbené těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou.

Vařím ji pro ně s radostí, protože je to rychlá a zdravá večeře. Abych jídlo obohatila o bílkoviny, přidávám obvykle kuřecí maso nebo italskou uzeninu.

Omáčku je možné uchovávat v mrazničce a rychle připravit k použití.

Zde je předpis:

Doba přípravy: 5 minut   Doba vaření -15 minut

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • 1 (400 g) konzerva krájených rajčat po italsku, i se šťávou
  • bazalka
  • 3/4 lžičky bílého cukru
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 šálku vysokoprocentní smetany
  • 1 lžíce másla

Postup:

  • Do pánve dejte 2 lžíce olivového oleje a zahřejte na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli a česnek a restujte asi 5 minut, dokud nebude cibule průsvitná.
  • Přidejte rajčata, bazalku, cukr, oregano, sůl a pepř.
  • Přiveďte k varu a vařte 5 minut, nebo dokud se nevypaří většina tekutiny.
  •  Sundejte z plotny.
  • Přidejte smetanu a máslo. Rozmíchejte.
  • Snižte teplotu, vraťte na sporák a duste dalších 5 minut.

A omáčka je hotová a můžete ji podávat se svými oblíbenými vařenými těstovinami.

Marianna ❤️

Vytisknout